Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ αθροιστικά για τις επιχειρήσεις στους κλάδους των Καταλυμάτων και των Υπηρεσιών Εστίασης ο κύκλος εργασιών τον Ιούλιο 2023 ανήλθε σε 1,957 δισ. ευρώ
Τα στοιχεία για την πορεία των επιχειρήσεων εστίασης και παροχής καταλύματος για τον πολύ σημαντικό τουριστικά μήνα Ιούλιο έδωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή.
Απο τα στοιχεία προκύπτουν χρήσιμα συμπεράσματα για τη συνολικη πορεία του κλάδου, αλλά και για το πόσο καλά όχι πήγαν συγκεκριμένες περιοχές της χώρας.
Για τις επιχειρήσεις στον κλάδο των καταλυμάτων με υποχρέωση τήρησης διπλογραφικών βιβλίων, για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία σε μηνιαία βάση, ο κύκλος εργασιών τον Ιούλιο 2023 ανήλθε σε 1,646 δισ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση 6,3% σε σχέση με τον Ιούλιο 2022, όπου είχε ανέλθει σε 1,548 δισ. ευρώ
ευρώ.
Για τις επιχειρήσεις στον κλάδο των υπηρεσιών εστίασης με υποχρέωση τήρησης διπλογραφικών βιβλίων, για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία σε μηνιαία βάση, ο κύκλος εργασιών τον Ιούλιο 2023 ανήλθε σε 310.752.964 ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 3,1% σε σχέση με τον Ιούλιο 2022, όπου είχε ανέλθει σε 301.442.765 ευρώ.
Αθροιστικά για τις επιχειρήσεις στους κλάδους των Καταλυμάτων και των Υπηρεσιών Εστίασης ο κύκλος εργασιών τον Ιούλιο 2023 ανήλθε σε 1,957 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 5,8% σε σχέση με τον Ιούλιο 2022, όπου είχε ανέλθει σε 1,849 δισ. ευρώ.
Τον προηγούμενο μήνα Ιούνιο του 2023 ο συνολικός κύλος εργασιών καταλυμάτων και Υπηρεσιών Εστίασης ήταν 1,426 δισ. ευρώ.
Για τις Περιφερειακές Ενότητες με συνεισφορά στον συνολικό κύκλο εργασιών έτους 2022 μεγαλύτερη από 1%, η μεγαλύτερη αύξηση στον κύκλο εργασιών τον Ιούλιο 2023 σε σύγκριση με τον Ιούλιο 2022 παρατηρήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής (21,8%) και η μικρότερη αύξηση (0,2%) καταγράφηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Κω.
Οι περιφερειακές ενότητες που παρουσίασαν μείωση αθροιστικλά στους κλάδους των Καταλυμάτων και των Υπηρεσιών Εστίασης ήταν των Ιωαννίνων (-25,3%), Φλώρινας (-16,7%), Ιθάκης (-15,8%), Μυκόνου (-9,4%), Ευρυτανίας (-6,5%), Σαντορίνης (-5,8%), Ξάνθης (-3,5%) και Κέας (-0,8%).
Εδώ τα αναλυτικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ:
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΙΝΣΕΤΕ: Στα 11,4 δισ. ευρώ ο τζίρος των ξενοδοχείων για το 2024
- ΑΑΔΕ: Άνοιξε η πλατφόρμα για επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες ειδικού καθεστώτος
- Καρολάιν Λέβιτ: Ιστορική η αυριανή μέρα για την Αμερική οι ανακοινώσεις Τραμπ για τους δασμούς
- GM: Άλμα 16,7% στις πωλήσεις στις ΗΠΑ το α’ τρίμηνο 2025
- Fitch: Αναβάθμισε τις ελληνικές τράπεζες – Επενδυτική βαθμίδα σε Eurobank και Εθνική
- Μητσοτάκης για εξωδικαστικό: Τα αποτελέσματα μας δικαιώνουν – Οι έξι νέες πρωτοβουλίες
- Γαλλία: Το καλοκαίρι του 2026, πριν τις εκλογές, η απόφαση του Εφετείου για την καταδίκη της Λεπέν
- Τραμπ με τον πρόεδρο της Stellantis εν όψει των δασμών στην αυτοκινητοβιομηχανία
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις