«Τσακωνόμαστε για το πετρέλαιο και το αέριο στο Αιγαίο, το οποίο δεν ξέρουμε αν υπάρχει ή δεν υπάρχει», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός στην τουρκική εφημερίδα «Oksijen»
Την πολιτική των «ήρεμων νερών» με την Τουρκία της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη ενστερνίζεται και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, με όχημα την αιολική ενέργεια και τα πλωτά αιολικά πάρκα στο Αιγαίο, που οριοθετεί χωροταξικά και προωθεί η κυβέρνηση.
Μάλιστα, ως προς το ταυτόσημο των απόψεων, ο υπ. Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης στην συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής» στις 6 Οκτωβρίου είχε δηλώσει ότι τα θαλάσσια πάρκα θα προχωρήσουν βάσει αρχικού σχεδιασμού τους και εξελίσσεται σταδιακά η τεχνική μελέτη για τον καθορισμό των ορίων τους. «Θα υλοποιηθούν, όχι με γεωπολιτικά, αλλά με καθαρά περιβαλλοντικά κριτήρια», είχε ξεκαθαρίσει ο Έλληνας ΥΠΕΞ .
Τώρα, ο Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στην τουρκική εφημερίδα «Oksijen», όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη για τον ΣΚΑΙ ο Μανώλης Κωστίδης, το διατύπωσε ως εξής: «Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μαζί τον ήλιο και τον άνεμο του Αιγαίου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην πρωθυπουργός.
Και συμπλήρωσε: «Τσακωνόμαστε για το πετρέλαιο και το αέριο στο Αιγαίο, το οποίο δεν ξέρουμε αν υπάρχει ή δεν υπάρχει. Όμως, στο μέλλον του κόσμου δεν υπάρχει ούτε το πετρέλαιο, αλλά ούτε το αέριο. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μαζί τον ήλιο και τον άνεμο του Αιγαίου και να δημιουργήσουμε μια νέα εταιρική σχέση».
«Με τον Ισμαήλ Τζεμ είχαμε εστιάσει την προσοχή μας στις ανάγκες των πολιτών μας, αλλά και στα συμφέροντα μας. Την εποχή εκείνη υπήρχε η κρίση του Οτζαλάν, ήταν στην επικαιρότητα οι διαφορές στην Κύπρο και στο Αιγαίο.
«Θα μπορούσαμε να επιλέξουμε να φωνάζουμε από τις δυο όχθες του Αιγαίου και να γίνουμε οι ήρωες κάποιας μερίδας πολιτών των χωρών μας.
«Επιλέξαμε διαφορετική πορεία. Κάναμε πολικό αστέρα τα ζητήματα που μπορούμε να συνεργαστούμε και κατευθυνθήκαμε προς τα εκεί».
Ενδιαφέρον, πάντως, έχει αν με τις απόψεις του κ. Παπανδρέου ταυτίζεται τόσο το ΠΑΣΟΚ, όσο και ο νεοεκλεγείς πρόεδρός του Νίκος Ανδρουλάκης.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΙΝΣΕΤΕ: Στα 11,4 δισ. ευρώ ο τζίρος των ξενοδοχείων για το 2024
- ΑΑΔΕ: Άνοιξε η πλατφόρμα για επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες ειδικού καθεστώτος
- Καρολάιν Λέβιτ: Ιστορική η αυριανή μέρα για την Αμερική οι ανακοινώσεις Τραμπ για τους δασμούς
- GM: Άλμα 16,7% στις πωλήσεις στις ΗΠΑ το α’ τρίμηνο 2025
- Fitch: Αναβάθμισε τις ελληνικές τράπεζες – Επενδυτική βαθμίδα σε Eurobank και Εθνική
- Μητσοτάκης για εξωδικαστικό: Τα αποτελέσματα μας δικαιώνουν – Οι έξι νέες πρωτοβουλίες
- Γαλλία: Το καλοκαίρι του 2026, πριν τις εκλογές, η απόφαση του Εφετείου για την καταδίκη της Λεπέν
- Τραμπ με τον πρόεδρο της Stellantis εν όψει των δασμών στην αυτοκινητοβιομηχανία
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις