Το 64% των μελών του τοπικού παραρτήματος του IAM τάχθηκε εναντίον της πρότασης
Με συντριπτική πλειοψηφία απορρίφθηκε χθες Τετάρτη από τους εργαζόμενους της Boeing η τελευταία πρόταση συμφωνίας για τετραετή επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας που πρότεινε η διεύθυνση της βιομηχανίας.
Ετσι, τάχθηκαν υπέρ της συνέχισης της απεργίας τους, που έχει παραλύσει δυο κρίσιμης σημασίας εργοστάσια από τα μέσα του Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε ο συνδικαλιστικός φορέας τους.
Το 64% των μελών του τοπικού παραρτήματος του IAM τάχθηκε εναντίον της πρότασης, ενημέρωσε ο συνδικαλιστικός φορέας μέσω X. Η πιο πρόσφατη προσφορά της διεύθυνσης της Boeing προέβλεπε αυξήσεις μισθών 35% σε τέσσερα χρόνια, αλλά χωρίς να αποκατασταθεί το σύστημα συντάξεων που είχε καταργηθεί το 2008, απαίτηση πολλών από τους εργαζομένους της.
Η απόφαση να ασκηθεί περαιτέρω πίεση στη διεύθυνση του αμερικανικού κολοσσού της αεροδιαστημικής βιομηχανίας αντανακλά την πολυετή αγανάκτηση πολλών εργαζομένων, που θεωρούν ότι εξαπατήθηκαν πριν από μια δεκαετία, και βαθαίνει τα προβλήματα για την Boeing, που αντιμετώπιζε ήδη κρίση.
Πάνω από 30.000 εργαζόμενοι έχουν κατέβει σε απεργία σε εργοστάσια στη δυτική ακτή των ΗΠΑ από τη 13η Σεπτεμβρίου, με αποτέλεσμα να ανασταλεί η παραγωγή του πιο περιζήτητου αεροσκάφους της, του 737 MAX, όπως και των μεγαλύτερων μοντέλων της, των 767 και 777.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΑΑΔΕ: Άνοιξε η πλατφόρμα για επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες ειδικού καθεστώτος
- Καρολάιν Λέβιτ: Ιστορική η αυριανή μέρα για την Αμερική οι ανακοινώσεις Τραμπ για τους δασμούς
- GM: Άλμα 16,7% στις πωλήσεις στις ΗΠΑ το α’ τρίμηνο 2025
- Fitch: Αναβάθμισε τις ελληνικές τράπεζες – Επενδυτική βαθμίδα σε Eurobank και Εθνική
- Μητσοτάκης για εξωδικαστικό: Τα αποτελέσματα μας δικαιώνουν – Οι έξι νέες πρωτοβουλίες
- Γαλλία: Το καλοκαίρι του 2026, πριν τις εκλογές, η απόφαση του Εφετείου για την καταδίκη της Λεπέν
- Τραμπ με τον πρόεδρο της Stellantis εν όψει των δασμών στην αυτοκινητοβιομηχανία
- Μητσοτάκης για κατώτατο: 3.000 ευρώ καθαρά περισσότερα το χρόνο το όφελος από την αύξηση
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις