Προβλήματα στο σύστημα μπαταρίας μπορεί να οδηγήσουν σε υπερθέρμανση - «Δεν αποκλείεται πυρκαγιά στο όχημα, ακόμη κι όταν είναι σταθμευμένο»
Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία BMW ανακαλεί ηλεκτρικά οχήματα Mini Cooper SE, λόγω προβλημάτων στις μπαταρίες τους, επηρεάζοντας ενδεχομένως περισσότερα από 140.000 αυτοκίνητα παγκοσμίως, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας στο Reuters.
Περίπου 39.000 οχήματα πιθανώς θα επηρεαστούν στη Γερμανία, ανέφερε η εταιρεία, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν έχουν γίνει γνωστά σχετιζόμενα ατυχήματα ή τραυματισμοί.
Προβλήματα στο σύστημα μπαταρίας μπορεί να οδηγήσουν σε υπερθέρμανση. «Δεν μπορεί να αποκλειστεί πυρκαγιά στο όχημα, ακόμη κι όταν είναι σταθμευμένο», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Το λογισμικό του αυτοκινήτου περιέχει μια διαγνωστική λειτουργία που αναγνωρίζει δυσλειτουργία της μπαταρίας και ειδοποιεί τον οδηγό. Οι πελάτες που έλαβαν το μήνυμα καλούνται να επισκεφτούν έναν συνεργάτη της Mini, πρόσθεσε η BMW.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Χρηματιστήριο: Απώλειες 1,67% ο Γενικός Δείκτης στις 1706,77 μονάδες
- ΠΝΟ: Εικοσιτετράωρη απεργία στις 9 Απριλίου – Συμμετέχει στην κινητοποίηση της ΓΣΕΕ
- Πτωτικές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
- Ευρώπη Holdings: Εγκρίθηκε από την ΤτΕ η απόκτηση άνω του 50% της Ευρώπη Ασφαλιστική
- Στο 67,81% το ποσοστό των Φάις (Σάμι, Λούση) στην Fais Group
- Πτωτικές τάσεις στα ασιατικά χρηματιστήρια
- Performance Technologies: Αύξηση του κύκλου εργασιών 28,5% στα 74,1 εκατ. ευρώ
- Alpha Bank: Ανακοίνωσε την εξαγορά της Axia Ventures Group
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις