Οι αναλυτές της βρετανική πολυεθνικής εταιρείας τραπεζικών και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών προειδοποιούν για το ζοφερό μέλλον που αντιμετωπίζουν τα παγκόσμια ομόλογα
Τα παγκόσμια ομόλογα είναι καταδικασμένα να συνεχίσουν να πέφτουν εκτός εάν μια συνεχής πτώση των μετοχών αναζωογονήσει την ελκυστικότητα των περιουσιακών στοιχείων σταθερού εισοδήματος, σύμφωνα με την Barclays.
Σύμφωνα με αναλυτές, μόνο μια σημαντική ανατιμολόγηση χαμηλότερη των περιουσιακών στοιχείων κινδύνου μπορεί να σταθεροποιήσει την αγορά ομολόγων.
Πιστεύουν ότι η πρόσφατη πτώση του 5% του δείκτη S&P 500 δεν αρκεί για να προκαλέσει ανάκαμψη στο σταθερό εισόδημα. Οι αναλυτές υποστηρίζουν ότι θα ήταν απαραίτητη μια πιο σημαντική ύφεση των μετοχών για να επιτευχθεί σταθερότητα στην αγορά ομολόγων.
Αυτή η ανάλυση έρχεται σε μια εποχή που οι παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές αντιμετωπίζουν πολλαπλές προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένων των αλλαγών πολιτικής από τις κεντρικές τράπεζες και των οικονομικών αβεβαιοτήτων. Ως εκ τούτου, οι επενδυτές και οι συμμετέχοντες στην αγορά πιθανότατα θα παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις τόσο στις αγορές μετοχών όσο και στις αγορές ομολόγων τις επόμενες εβδομάδες και μήνες.
Οι αναλυτές της Barclays προειδοποιούν για το δύσκολο μέλλον που αντιμετωπίζουν τα παγκόσμια ομόλογα, εκτός εάν υπάρξει σημαντική ύφεση στις μετοχές. Τόνισαν πολλούς παράγοντες που συμβάλλουν σε αυτή την προοπτική, συμπεριλαμβανομένου του προγράμματος ποσοτικής σύσφιξης της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ και της αύξησης των ελλειμμάτων.
Οι αναλυτές σημείωσαν επίσης τη στροφή των Ιάπωνων επενδυτών προς το εσωτερικό χρέος, μετά από αλλαγές πολιτικής από την Τράπεζα της Ιαπωνίας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΙΝΣΕΤΕ: Στα 11,4 δισ. ευρώ ο τζίρος των ξενοδοχείων για το 2024
- ΑΑΔΕ: Άνοιξε η πλατφόρμα για επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες ειδικού καθεστώτος
- Καρολάιν Λέβιτ: Ιστορική η αυριανή μέρα για την Αμερική οι ανακοινώσεις Τραμπ για τους δασμούς
- GM: Άλμα 16,7% στις πωλήσεις στις ΗΠΑ το α’ τρίμηνο 2025
- Fitch: Αναβάθμισε τις ελληνικές τράπεζες – Επενδυτική βαθμίδα σε Eurobank και Εθνική
- Μητσοτάκης για εξωδικαστικό: Τα αποτελέσματα μας δικαιώνουν – Οι έξι νέες πρωτοβουλίες
- Γαλλία: Το καλοκαίρι του 2026, πριν τις εκλογές, η απόφαση του Εφετείου για την καταδίκη της Λεπέν
- Τραμπ με τον πρόεδρο της Stellantis εν όψει των δασμών στην αυτοκινητοβιομηχανία
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις