Πρόσωπα

Avramar: Ποιος είναι ο νέος CEΟ Eugenio Meschini και ποια είναι τώρα η αποστολή του

Ο νέος CEO της Avramar θα έχει πολλή δουλειά μπροστά του

Ο κ. Meschini θα αντικαταστήσει τον Thor Talseth, CEO από τον Μαϊο του 2022, ο οποίος θα παραμείνει στην εταιρεία, έχοντας, πλέον, συμβουλευτικό ρόλο στο διοικητικό συμβούλιό της

Εν μέσω αναστάτωσης και αναμονής για τη νέα δανειακή σύμβαση με τις συστημικές τράπεζες, η εταιρεία ιχθυοκαλλιέργειας Avramar αλλάζει CEO. Σύμφωνα με πληροφορίες από την εταιρεία, πλέον καθήκοντα CEO στην Avramar αναλαμβάνει ο Eugenio Meschini. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αλλαγή αυτή έρχεται λίγες ημέρες μετά το ρεπορτάζ του financialreport.gr, το οποίο ανέφερε ότι αναμένεται να υπάρξει αλλαγή σημαντικού μέρους της διοίκησης. Πιο συγκεκριμένα είχε τονιστεί ότι από ισχυρό, θεσμικό φορέα της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας ότι «δεν μπορεί να θέλεις να κάνεις μια νέα αρχή και να έχεις τους ίδιους διοικούντες, που είναι αυτοί που διόγκωσαν στο παρελθόν το πρόβλημα».

Επί της ουσίας, ο κ. Meschini θα αντικαταστήσει τον Thor Talseth, CEO από τον Μαϊο του 2022, ο οποίος θα παραμείνει στην εταιρεία, έχοντας, πλέον, συμβουλευτικό ρόλο στο διοικητικό συμβούλιό της.

O απερχόμενος CEO Thor Talseth θα έχει συμβουλευτικό ρόλο στο ΔΣ της Avramar

O Eugenio Meschini είναι ένα στέλεχος με μεγάλη εμπειρία στα οικονομικά, έχοντας συνεργαστεί με την AMERRA Capital Management LLC και την πολυεθνική Cargill, Inc.  Τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια ήταν Managing Director της επενδυτικής εταιρείας AMERRA στη Νέα Υόρκη και ήταν υπεύθυνος και για ορισμένες από τις επενδυτικές θέσεις της εταιρείας.

Έχει δε περάσει στο παρελθόν και από άλλες επενδυτικές εταιρείες όπως η Black River και η Proterra Investment Partners.

Ο κ. Meschini έχει πλέον να διευθετήσει τα οικονομικά προβλήματα της Avramar και παράλληλα να είναι αυτός που καταρτίσει εκ νέου businessplan για να αυξηθούν τα κέρδη της εταιρείας και να μπορέσει να κρατηθεί στην αγορά.

Υπενθυμίζεται ότι τα ζητήματα για την εταιρεία Avramar άρχισαν ήδη από τον προηγούμενη άνοιξη.

Για την ακρίβεια, από τον περασμένο Απρίλιο υπήρξαν στον ισπανικό τύπο δημοσιεύματα που ήθελαν τον διεθνή κολοσσό ιχθυοκαλλιέργειας να αντιμετωπίζει προβλήματα εξαιτίας της ιστορικής ανόδου του πληθωρισμού στη χώρα, προκαλώντας τριγμούς και στις εν Ελλάδι δραστηριότητες.

Όλα αυτά συνέβαιναν, βέβαια, όταν δύο χρόνια πριν η εταιρεία ετοιμάζονταν για μια νέα αρχή και δυναμική ανάπτυξη στη χώρα μας, χαράσσοντας ένα ελπιδοφόρο businessplan.

Στο τέλος του 2021 και παρότι βρισκόμασταν εν μέσω πανδημίας, η Avramar διένυε, κατά όσα δήλωναν τότε στελέχη της, διαδικασία ανάπτυξης αποδοτικότερων μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας, ενώ είχε επενδύσει τόσο στα βασικά, στον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων υποδομών και εξοπλισμού ασφαλείας δηλαδή, όσο και στη μελλοντική της εξέλιξη.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο όμιλος είχε ενισχύσει ακόμα περισσότερο την εξωστρέφεια και στη στρατηγική επέκτασης της εκτροφής σε νέα είδη, που θα εμπλούτιζαν περαιτέρω το μεσογειακό μενού, πέραν από τα δύο δημοφιλή είδη, τσιπούρα και λαβράκι, όπως είναι ο κρανιός και το φαγκρί. Εξάλλου, τότε είχε καταρτιστεί Businessplan σύμφωνα με το οποίο είχε ξεκινήσει η προώθηση και η κυκλοφορία νέων προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας που θα έκαναν την κατανάλωση πιο εύκολη και εύχρηστη: Για παράδειγμα ψάρια ολόκληρα ή φιλεταρισμένα χωρίς κόκκαλα, έτοιμα για μαγείρεμα σε μοντέρνες και εύχρηστες συσκευασίες και έτοιμα γεύματα με συνταγές που θα έφερναν τη Μεσόγειο στα τραπέζια των καταναλωτών σε όλο τον κόσμο.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu