Επιχειρήσεις

Άβαξ: Νέο mandate για την πώληση της Volterra

Financialreport.gr

Νέα εντολή σε χρηματοοικονομικό σύμβουλο (Eurobank;) για τη διεξαγωγή διαπραγματεύσεων πώλησης της Volterra AE έχει δώσει η διοίκηση της Άβαξ, όπως προκύπτει από τις οικονομικές καταστάσεις χρήσης 2022.

_x000D_

Η διοίκηση του κατασκευαστικού ομίλου αναφέρει ότι οι συνθήκες για εκ νέου εγχείρημα πώλησης της Volterra είναι πλέον ώριμες, καθώς το ενδιαφέρον των επενδυτών εμφανίζεται ανανεωμένο. Για το λόγο αυτό προχωρεί σε σχετική εξουσιοδότηση για τη διεξαγωγή διαπραγματεύσεων, προκειμένου να ολοκληρωθεί η πώληση εντός του α’ εξαμήνου του 2023.

_x000D_

_x000D_
_x000D_
_x000D_
_x000D_
_x000D_
Μετά την πώληση της δραστηριότητας ΑΠΕ στη ΔΕΗ προ περίπου ενός έτους με χρηματοοικονομικό σύμβουλο την Eurobank, η Volterra διατήρησε τον τομέα εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς δεν βρέθηκε αγοραστής για τη συγκεκριμένη δραστηριότητα.

_x000D_

_x000D_

_x000D_

_x000D_

_x000D_

_x000D_

Η καθυστέρηση πώλησης οφείλεται, σύμφωνα με την Άβαξ στην «πρωτοφανή ενεργειακή κρίση». Συνθήκες που αναστράφηκαν από τα τέλη της περασμένης χρονιάς λόγω της αποκλιμάκωσης της τιμής φυσικού αερίου. Στις 31/12/2022 η Άβαξ διατήρησε τη Volterra στα προοριζόμενα προς πώληση περιουσιακά στοιχεία.

_x000D_

Κατά τη διάρκεια της περσινής χρονιάς η Volterra παρουσίασε κύκλο εργασιών 394,2 εκατ. ευρώ, μικτό κέρδος 12,48 εκατ. ευρώ και έκτακτο κέρδος από την πώληση των ΑΠΕ 39 εκατ. ευρώ. Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 42,79 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη σε 41,96 εκατ. ευρώ. Απέδωσε μέρισμα 15 εκατ. ευρώ στην Άβαξ ,συμβάλλοντας καθοριστικά στην εμφάνιση κερδοφορίας της μητρικής του ομίλου.

_x000D_

Η συμμετοχή της Άβαξ στη θυγατρική Volterra (100%) ανέρχεται σε 17,9 εκατ. ευρώ.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu