Αν στείλουν στρατεύματα στην Ουκρανία και όποιος προσπαθήσει να εισβάλει στη Ρωσία
Ευθεία πυρηνική απειλή προς τη Δύση εξαπέλυσε ο Πούτιν. Απευθυνόμενος στις χώρες του ΝΑΤΟ, ο Ρώσος πρόεδρος προειδοποίησε ότι κινδυνεύουν με πυρηνική σύγκρουση, αν στείλουν στρατεύματα στην Ουκρανία, ενώ στο ίδιο κλίμα τόνισε πως όποιος προσπαθήσει να εισβάλει στη Ρωσία θα αντιμετωπίσει σκληρότερες συνέπειες από στον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο.
«Eξαπατά το ίδιο του το έθνος, είναι υπεύθυνος για όλες τις συνέπειες», απαντά η Κομισιόν.
Ο Πούτιν σε τρεις εβδομάδες κατεβαίνει υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές, χωρίς ουσιαστικό αντίπαλο. Αξιοποίησε την ομιλία στο Ρωσικό Κοινοβούλιο την Πέμπτη για να προβάλει τύποις τον εαυτό του ως τον μοναδικό που μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα εντός και τις απειλές εκτός Ρωσίας, αντλώντας αυτοπεποίθηση από το γεγονός ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία μπαίνει στο τρίτο έτος με τη χώρα του να έχει το πλεονέκτημα στο πεδίο της μάχης.
Δεν είναι τυχαίο που η πρώτη μισή ώρα ήταν αφιερωμένη στον πόλεμο και η υπόλοιπη μιάμιση σε κοινωνικές και οικονομικές παροχές στους Ρώσους.
Την απειλή του πυρηνικού πολέμου την έχει χρησιμοποιήσει πολλάκις από την πρώτη μέρα, αλλά ποτέ δεν την έχει κάνει πράξη. Σίγουρα αυτή τη φορά ήταν η πιο ευθεία απειλή που διατύπωσε κατά της Δύσης, αλλά στην ουσία απαντά στη συζήτηση που άνοιξε η Γαλλία για αποστολή δυτικών δυνάμεων στην Ουκρανία, θέλοντας να επισημάνει την άσχημη τροπή που έχει πάρει ο πόλεμος, αν στη Δύση συνεχίσουν να καθυστερούν με τον εξοπλισμό των ουκρανών. Ήδη ο Πούτιν κινεί τα νήματα για να ανοίξει νέα εστίας έντασης αλά Ντονμπάς στη Μολδαβία, που επίσης γειτνιάζει με νατοϊκό έδαφος.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Reuters: Οι ελληνικές μετοχές θα μπορούσαν να ανακτήσουν το πολυπόθητο σήμα «ανεπτυγμένης αγοράς»
- CNN: Πώς η Κίνα σχεδιάζει να μετατρέψει την κρίση των δασμών Τραμπ σε ευκαιρία
- Κωνσταντοπούλου: «Το έγκλημα των Τεμπών είναι πλήρως αποδεδειγμένο και στοιχειοθετημένο»
- Foodlink: O Βασίλειος Ευγένιος αναλαμβάνει Διευθύνων Σύμβουλος
- Θεοδωρικάκος: Επιχειρηματίες πήραν χρήματα από τους αναπτυξιακούς και δεν έκαναν τις επενδύσεις
- Ευρωπαϊκές αγορές: Τέταρτη ημέρα κατάρρευσης – Στο -4,5% ο Stoxx
- Κυρανάκης για Τέμπη: Θα δοθούν αποζημιώσεις στους δυο εργαζόμενους του κυλικείου της εμπορικής αμαξοστοιχίας
- Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο: Πλήρης αδιαφάνεια στη χρηματοδότηση των ΜΚΟ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις