Άνοιξε σήμερα 1/9/2021 και είναι στη διάθεση των δικαιούχων η αναβαθμισμένη ψηφιακή πλατφόρμα, η οποία προέκυψε έπειτα από συνεργασία ΟΠΕΚΑ και ΗΔΙΚΑ και η οποία αφορά στη χορήγηση εισοδηματικής ενίσχυσης σε οικογένειες, τουλάχιστον 2 ατόμων, που διαμένουν συνεχώς σε ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές για χρονικό διάστημα τουλάχιστον δύο ετών.
Η ψηφιακή πλατφόρμα θα παραμείνει στη διάθεση των δικαιούχων έως 30-10-2021 για την υποβολή των αιτήσεων, έτους 2021. Οι πολίτες των οποίων η αίτηση του 2020 απορρίφθηκε πρέπει να υποβάλουν ξανά για το έτος 2021 νέα αίτηση, προκειμένου να εξεταστεί η πλήρωση των προϋποθέσεων χορήγησης της εισοδηματικής ενίσχυσης.
Ο πολίτης μπορεί πλέον ηλεκτρονικά και σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να ολοκληρώνει τη διαδικασία υποβολής του αιτήματός του, με τους κωδικούς του TAXIS. Στη συνέχεια, μέσω της διαλειτουργικότητας και με σεβασμό στα προσωπικά δεδομένα θα πραγματοποιούνται αυτόματοι έλεγχοι και διασταυρώσεις στοιχείων του αιτούντος, ενώ με email ή με sms θα αποστέλλεται στο τέλος η σχετική ειδοποίηση στον ενδιαφερόμενο.
Η ηλεκτρονική διαδικασία λαμβάνει υπόψη της και όσους από τους πολίτες για οποιονδήποτε λόγο δεν είναι εξοικειωμένοι με τις ψηφιακές πλατφόρμες. Αυτοί θα μπορούν να απευθύνονται στο ΚΕΠ της περιοχής τους, όπου διαπιστευμένοι υπάλληλοι θα αναλαμβάνουν να διεκπεραιώσουν αντ’ αυτών το σύνολο της διαδικασίας μέχρι την οριστική κατάθεση και τη σχετική απάντηση.
Στο πλαίσιο της νέας αναβαθμισμένης εφαρμογής, οι πολίτες των οποίων η αίτηση για το 2020 εγκρίθηκε, θα κληθούν – μέσω αυτοματοποιημένων ειδοποιήσεων με email και sms – να προβούν, εντός του ανωτέρω χρονικού διαστήματος, είτε με την είσοδό τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση της εφαρμογής, είτε μέσω ΚΕΠ, να συμπληρώσουν και να επικαιροποιήσουν, στην εκκρεμή αίτηση έτους 2021, τα επιπλέον αναγκαία στοιχεία για τις αυτόματες διασταυρώσεις (ΤΚ, κλπ) και εν συνεχεία να τα αποθηκεύσουν ώστε να εκτελεστούν οι απαραίτητοι αυτόματοι έλεγχοι. Μετά την ηλεκτρονική διασταύρωση των δεδομένων από την ΑΑΔΕ, ενδέχεται – εφόσον απαιτηθεί- να κληθούν να συμπληρώσουν επιπλέον στοιχεία στην αίτηση, στοιχεία τα οποία είναι απαραίτητα για τη διενέργεια των αυτοματοποιημένων ηλεκτρονικών ελέγχων.
Στη συνέχεια, σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να προβούν στην οριστικοποίηση της αίτησής τους ώστε να θεωρηθεί εν ισχύ για το έτος 2021.
Το ποσό της ενίσχυσης είναι 600 ευρώ ετησίως, εφόσον το οικογενειακό εισόδημα του αιτούντος ανά έτος δεν υπερβαίνει τα 3.000 ευρώ, ή 300 ευρώ ετησίως, εφόσον το οικογενειακό εισόδημα ανά έτος κυμαίνεται μεταξύ 3.000,01 έως 4.700 ευρώ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Eurostat: Μειώθηκε 1,9% η βιομηχανική παραγωγή στην ευρωζώνη τον Νοέμβριο – Στο +8,7% η Ελλάδα
- JP Morgan: Αλμα κερδών 50% στα 14 δισ. δολάρια το δ’ τρίμηνο
- BlackRock: Πάνω από στα 5,7 δισ. δολάρια τα έσοδα το δ’ τρίμηνο
- Βιλερουά ντε Γκαλό: Λογικό να βρεθούν στο 2% τα επιτόκια της ΕΚΤ μέχρι το καλοκαίρι
- Βουλή: Αναστολή της χρηματοδότησης των “Σπαρτιατών” αποφάσισε η Ολομέλεια
- Ηνωμένο Βασίλειο: Πτώση 2,5% του πληθωρισμού το Δεκέμβριο
- Γερμανία: Σε κίνδυνο 300.000 θέσεις εργασίας εάν ο Τραμπ επιβάλλει δασμούς
- ΔΥΠΑ: Μέχρι 21/1 οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα επιχειρηματικότητας ανέργων 30-59 ετών
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις