«Η Ελλάδα σε νέα εποχή περιφερειακής ανάπτυξης και ενίσχυση της βιομηχανικής βάσης», είπε η υφυπουργός Ανάπτυξης στο 7ο Αναπτυξιακό Συνέδριο στη Θεσσαλονίκη
Μιλώντας στο 7ο Αναπτυξιακό Συνέδριο στη Θεσσαλονίκη, η Υφυπουργός Ανάπτυξης, Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου αναφέρθηκε σε σημαντικά ζητήματα της βιομηχανικής ανάπτυξης στην Ελλάδα και υπογράμμισε τον στόχο για αύξηση της συνεισφοράς της βιομηχανίας στο ΑΕΠ, με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και αύξηση των εξαγωγών.
Η κ. Μάνη αναφερόμενη στους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανεκτικότητας, σημείωσε ότι στόχος είναι να μην χαθεί καμία ευκαιρία και κανένα ευρώ.
Αναφέρθηκε στην ένταξη των 20 Βιομηχανικών Πάρκων στο ΤΑΑ, έξι εκ των οποίων στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς και στη δράση «Έξυπνη Μεταποίηση», που υποστηρίζει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην ψηφιακή και πράσινη μετάβαση.
Περαιτέρω, επισήμανε την πρόοδο στον τομέα της απλοποίησης των διαδικασιών αδειοδοτήσεων, ενώ έκανε ειδική μνεία στο ThessIntec, ένα εμβληματικό επιστημονικό και τεχνολογικό πάρκο που αναμένεται να μεταμορφώσει τη Θεσσαλονίκη σε έναν κόμβο τεχνολογικής καινοτομίας και βιομηχανικής ανάπτυξης.
Καταλήγοντας, η Υφυπουργός Ανάπτυξης υπογράμμισε την ανάγκη για συνεχή ανάπτυξη μετά από μια δεκαετή οικονομική κρίση, επισημαίνοντας την αυξημένη διεθνή αξιοπιστία και πολιτική σταθερότητα της Ελλάδας.
«Με σταθερά βήματα προς μια δυναμική και βιώσιμη Ελλάδα, ενισχύουμε την οικονομία μας μέσω καινοτομίας και ψηφιακής μετάβασης και χτίζουμε ένα φωτεινό μέλλον, όχι μόνο για τη σημερινή αλλά και για τις μελλοντικές γενιές. Η εντολή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία είναι και ο βασικός στόχος μας, είναι δίκαιη και περιφερειακή ανάπτυξη για όλους», κατέληξε η κα Μάνη.
Το συνέδριο διοργανώθηκε από το Ελληνικό Ινστιτούτο Έρευνας και Ανάπτυξης (ΕΛΙΝΕΚΑ), το Πολιτικό Ημερολόγιο-Ατζέντα Θεσσαλονίκης, το Myportal.gr και την εφημερίδα «Πολιτική».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Παραίτηση Γεωργίας Γιοβάνη από ΑΔΜΗΕ, νέος πρόεδρος ο Ι. Καράμπελας
- Παπαθανάσης: Πλήρης αξιοποίηση κάθε χρηματοδοτικού και επενδυτικού εργαλείου που έχουμε το 2025
- UniCredit: Στις 28/04 αρχίζει η υποβολή προσφορών για την εξαγορά της Banco BPM
- Trade Estates: Αύξηση 73,1% το 2024 και μέρισμα (καθαρό) €0,10 ανά μετοχή
- Jungheinrich: Η δημιουργία τμήματος αυτοματισμού και η σειρά Powerline στο επίκεντρο για το 2025
- Μικτά πρόσημα στα ασιατικά χρηματιστήρια
- Ο Fabrizio Bocchetti νέος Γενικός Διευθυντής, Πρόεδρος ΔΣ και CEO της Merck για Ελλάδα και Κύπρο
- Softweb: Αύξηση 21% στον κύκλο εργασιών, στα 1,8 εκατ. ευρώ το 2024
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις