Επιχειρήσεις

Amundi: Ρεκόρ διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων στα 2,3 τρισ. δολάρια

Οι πελάτες του διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων εισέφεραν 15,5 δισ. ευρώ κατά τους τρεις μήνες έως τον Ιούνιο

O διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων Amundi SA, με έδρα το Παρίσι κατέγραψε εισροές δεύτερου τριμήνου που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών και συνέβαλαν στην αύξηση του υπό διαχείριση ενεργητικού της στα 2,16 τρισεκατομμύρια ευρώ (2,3 τρισεκατομμύρια δολάρια), ένα υψηλό ρεκόρ.

Οι πελάτες του διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων εισέφεραν 15,5 δισ. ευρώ κατά τους τρεις μήνες έως τον Ιούνιο, ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της που περιγράφει λεπτομερώς τα τριμηνιαία κέρδη την Παρασκευή. Οι αναλυτές που παρακολουθούνται από το Bloomberg ανέμεναν για περίπου 7,8 δισ. ευρώ.

Οι εισροές προήλθαν από τα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα προϊόντα της Amundi, τα οποία προσέλκυσαν 15,1 δισ. ευρώ, ενώ τα προϊόντα της για το ταμείο αντιμετώπισαν εκροές ύψους 11,2 δισ. ευρώ, καθώς οι εταιρείες απέσυραν τα μετρητά τους για να πληρώσουν μερίσματα.

Η διευθύνουσα σύμβουλος Βάλερι Μπόντσον (Valerie Baudson) εξέφρασε αισιοδοξία για τους επόμενους μήνες παρά την πρόσφατη ύφεση, καθώς οι αγορές παραμένουν υψηλές σε απόλυτη αξία.

«Η πτώση των επιτοκίων, η οποία αναμένουμε να συνεχιστεί το δεύτερο εξάμηνο του έτους, θα πρέπει θεωρητικά να δώσει κάποια ώθηση για πιο ριψοκίνδυνες λύσεις με υψηλότερο περιθώριο κέρδους», δήλωσε ο Μπόντσον.

Οι επιδόσεις αντανακλούσαν εκείνες της BlackRock Inc. η οποία επίσης σημείωσε εισροές που τη βοήθησαν να σημειώσει ρεκόρ ενεργητικού το δεύτερο τρίμηνο. Στην Ευρώπη, ο όμιλος DWS Group της Deutsche Bank AG σημείωσε εκροές την περίοδο, αλλά παρόλα αυτά αύξησε τις προοπτικές του για το σύνολο του έτους για τα κέρδη ανά μετοχή.

Για την Amundi, η θετική δυναμική οδήγησε επίσης σε αύξηση των αμοιβών διαχείρισης κατά 6,7%. Αυτό βοήθησε στην άνοδο των προσαρμοσμένων καθαρών κερδών της κατά 9,4% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα στα 350 εκατ. ευρώ, πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Η εταιρεία ξεπέρασε επίσης τις προσδοκίες για τον αναπροσαρμοσμένο δείκτη κόστους προς έσοδα, ένα άλλο μέτρο που παρακολουθείται στενά από τους επενδυτές. Ο δείκτης βελτιώθηκε στο 51,9% το δεύτερο τρίμηνο, σύμφωνα με τον στόχο της να τον διατηρήσει κάτω από το 53% το 2025.

Στην Ασία, η Amundi είδε εισροές ύψους 15,4 δισ. ευρώ κατά την περίοδο. Με συνολικό τοπικό ενεργητικό ύψους 451 δισ. ευρώ στο τέλος Ιουνίου, η εταιρεία πλησιάζει όλο και περισσότερο στον στόχο της να φτάσει τα 500 δισ. ευρώ σε ενεργητικό έως το 2025.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu