Λύση στα προβλήματα που παρατηρούνται στους διαγωνισμούς προμηθειών του Δημοσίου, λόγω των capital controls, πρότεινε στην Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών ο Δημήτρης Μάρδας, τ. Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών και υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β’ Θεσσαλονίκης.
Διαπιστώθηκε ότι αν και κατακυρώνονται διαγωνισμοί του Δημοσίου υπέρ κάποιων προμηθευτών, αυτοί δεν υπογράφουν και ματαιώνεται η σύμβαση γιατί φοβούνται ότι στο πλαίσιο της διαδικασίας των capital controls δεν θα εγκριθούν οι εισαγωγές των προς προμήθεια υλικών ή δεν θα εγκριθούν έγκαιρα.
Για να ξεπεραστεί αυτό το πρόβλημα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωσή του, ο κ. Μάρδας πρότεινε στην Επιτροπή το εξής: Με την απόφαση κατακύρωσης του διαγωνισμού (κυρίως) ή με την υπογραφή της σύμβασης, η Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών να εγκρίνει ΑΜΕΣΑ και χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση την εισαγωγή. Αυτό, πρέπει να γίνει γνωστό σε φορείς και ενδιαφερόμενους, έτσι ώστε να συνεχιστεί ομαλά η ροή των προμηθειών του Δημοσίου σημειώνει ο κ. Μάρδας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Τι προβλέπει ο νέος νόμος για την πειρατεία στο ίντερνετ
- Παράθυρο ευκαιρίας για πτυχίο για 22.271 «αιώνιους» φοιτητές
- Στην Καρδιανή της Τήνου Ανάσταση ο πρωθυπουργός μαζί με τη σύζυγό του
- Η κορυφαία στιγμή της Χριστιανοσύνης το Πάσχα
- Με ανοιξιάτικο καιρό ο οβελίας
- Πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς την Κυριακή του Πάσχα
- Σύγκρουση οχήματος που παραβίασε φυλασσόμενη διάβαση με τρένο της Hellenic Train
- Παραδόθηκε το Αγιο Φως στην ελληνική αποστολή
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις