Είναι η εταιρεία που έχει λανσάρει την υπηρεσία payzy παρέχοντας υπηρεσίες ηλεκτρονικού στους καταναλωτές
Νέα κεφάλαια 20 εκατ. ευρώ έριξε προσφάτως ο όμιλος ΟΤΕ στη θυγατρική Cosmote Payments μέσω αύξησης κεφαλαίου. Πρόκειται για την εταιρεία η οποία προς το παρόν λειτουργεί ως ίδρυμα πληρωμών και στην οποία ο όμιλος ποντάρει πολλά τις βλέποντας την εξέλιξη και τα κέρδη από τις ηλεκτρονικές συναλλαγές. Η νέα κεφαλαιακή ενίσχυση ανεβάζει το σύνολο των κεφαλαίων που ο όμιλος ΟΤΕ έχει καταβάλει στην εταιρεία σε 38,925 εκατ. ευρώ από το 2018 όταν συστάθηκε.
Η Cosmote Payments, στην οποία πρόεδρος είναι ο Μιχάλης Τσαμάζ και διευθύνων σύμβουλος ο Αλέξης Βαΐτσος, δραστηριοποιείται στο τεχνολογικό κομμάτι του χρηματοικονομικού κλάδου (fintech) και μεταξύ άλλων αναπτύσσει από τον Οκτώβριο του 2022, το «payzy by COSMOTE», μέσω του οποίου παρέχει υπηρεσίες ηλεκτρονικού στο ευρύ καταναλωτικό κοινό. Το payzy by COSMOTE αποτελεί εφαρμογή για κινητά (iOS & Android) μέσω της οποίας ο χρήστης μπορεί να αποκτήσει ελληνικό IBAN λογαριασμό στην COSMOTE PAYMENTS, να εκδώσει χρεωστική κάρτα VISA (ψηφιακή ή/και φυσική ) και να κάνει όλες τις αγορές του σε φυσικά και ηλεκτρονικά καταστήματα. Επίσης, με το payzy μπορεί να πληρώσει λογαριασμούς στη στιγμή. Εκτός από αυτά τα βασικά χαρακτηριστικά πληρωμών, το payzy by COSMOTE περιλαμβάνει και καινοτόμες λειτουργικότητες που δεν έχουν καμία χρέωση, όπως η δυνατότητα του χρήστη να ανταλλάσσει χρήματα ή ακόμα και να μοιράζεται κοινά έξοδα με άλλους χρήστες της εφαρμογής.
Σύμφωνα με τον τελευταίο δημοσιευμένο ισολογισμό (2022) η εταιρεία ακολουθεί έντονα ανοδική πορεία ως προς τα έσοδα καθώς ο κύκλος κύκλος εργασιών πολαλαπλασιάστηκε στα 12 εκατ. ευρώ (από 3,66 την προηγούμενη χρονιά το 2021) με το καθαρό αποτέλεσμα να παραμένει αρνητικό καθώς πραγματοποιούνται μεγάλες επενδύσεις και δεν έχει ακόμα αποκτήσει το κρίσιμο μέγεθος για να περάσει σε κερδοφορία.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ασαφές το νομοσχέδιο περί ελέγχου άμεσων ξέων επενδύσεων για διασφάλιση δημοσίου συμφέροντος σε στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεις
- Μπέσεντ: Θα αποκλιμακωθεί η δασμολογική αντιπαράθεση με την Κίνα
- Μακρόν: Εξετάζει εκλογικό αιφνιδιασμό το φθινόπωρο
- UBS: Αναθεωρεί στο 2,5% την παγκόσμια ανάπτυξη φέτος και στο 2,3% το 2026
- Ευρωπαϊκές αγορές: Δειλά κέρδη λόγω ανάκαμψησ της Wall Street
- ΚΚΕ: Αντί για 13η και 14η σύνταξη, λένε στους συνταξιούχους «βολευτείτε με 250 ευρώ τον χρόνο»
- Το ChatGPT προσθέτει περιεχόμενο της Washington Post – Συμφωνία με OpenAI
- ΑΑΔΕ: Ποιες 20 παροχές απαλλάσσονται από φορολογία για μισθωτούς και συνταξιούχους
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις