Αύξηση κατά 8,3% του όγκου της ιδιωτικής οικοδομικής δραστηριότητας καταγράφηκε τον Φεβρουάριο εφέτος, παρά τη μείωση τόσο στον αριθμό των οικοδομικών αδειών όσο και στην επιφάνεια.
Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, οι εκδοθείσες άδειες της ιδιωτικής οικοδοµικής δραστηριότητας στο σύνολο της χώρας, ανήλθαν σε 937 οικοδοµικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 191,4 χιλιάδες τ.μ επιφάνειας και 1.052,6 χιλιάδες κυβικών μέτρων όγκου. Σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο πέρυσι, παρουσιάστηκε µείωση κατά 12,8% στον αριθµό των οικοδοµικών αδειών και κατά 13,9% στην επιφάνεια και αύξηση κατά 8,3% στον όγκο σε σχέση µε τον αντίστοιχο µήνα του 2015.
Το πρώτο δίμηνο εφέτος, καταγράφεται µείωση κατά 15,5% στον αριθµό των οικοδοµικών αδειών και κατά 14,3% στην επιφάνεια και αύξηση κατά 2,7% στον όγκο σε σχέση µε την αντίστοιχη περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2015.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ευρωπαϊκές αγορές: 12η σερί μέρα κερδών για τον FTSE 100
- Τράπεζα Πειραιώς: Στις 3 Ιουνίου η αποκοπή μερίσματος 0,298 ευρώ ανά μετοχή
- Τραμπ για δασμούς: Μερική απαλλαγή σε αυτοκινητοβιομηχανίες που συναρμολογούν τα οχήματά τους στις ΗΠΑ
- Νίκος Βέττας: Δεν μπορεί το δημόσιο να παίρνει το 50% των εισοδημάτων – Οι φόροι πρέπει να μειωθούν
- Αποκατάσταση οδικού δικτύου Θεσσαλίας – Στερεάς: Έπεσαν οι υπογραφές με ΑΚΤΩΡ, ΑΒΑΞ και ΤΕΡΝΑ
- ΟΠΑΠ: Στις 14 Μαΐου η πληρωμή του υπόλοιπου μερίσματος
- ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Στα 818,3 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη προς τους μετόχους το 2024 – Μέρισμα 0,40 ευρώ ανά μετοχή
- ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών: Αύξηση 21,7% στα καθαρά κέρδη με 75,1 εκατ. ευρώ το 2024
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις