Αύξηση 20,8% καταγράφηκε στο τουριστικό ρεύμα προς τη χώρα το α΄ εξάμηνο εφέτος, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Έρευνας Συνόρων για τις αφίξεις µη κατοίκων από το εξωτερικό, που διενεργεί η Τράπεζα της Ελλάδος και δημοσιοποιεί η ΕΛΣΤΑΤ.
Ειδικότερα, οι αφίξεις από την Ευρώπη, στην οποία αναλογεί το µεγαλύτερο µερίδιο των αφίξεων (86,1%) παρουσίασαν αύξηση 21,8%, ενώ στα κράτη µέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταγράφηκε αύξηση 32,4%. Σηµαντική αύξηση των αφίξεων από τις χώρες της Ευρώπης, σε απόλυτες τιµές, παρατηρείται από τη Βουλγαρία (149,5%), την Πρώην Γιουγκοσλαβική ∆ηµοκρατία της Μακεδονίας (ΠΓ∆Μ) (37,8%), τη Γερµανία (23,5%), το Ηνωµένο Βασίλειο (18%), την Ιταλία (64,6%), τη Ρουµανία (62,3%), την Πολωνία (41,4%) και τη Γαλλία (12,5%). Αντίθετα, σηµαντική µείωση, σε απόλυτες τιµές, παρατηρείται από τη Ρωσία (60,6%).
Αναφορικά µε τις χώρες εκτός Ευρώπης, σηµαντική αύξηση των αφίξεων, σε απόλυτες τιµές, παρατηρείται από τις ΗΠΑ (41,6%) και την Τουρκία (21%).
Σε ό,τι αφορά στην κατανοµή των αφίξεων µη κατοίκων κατά χώρα προέλευσης, τη µεγαλύτερη συµµετοχή για τις χώρες της Ευρώπης κατέχει η Βουλγαρία (12,3%) και ακολουθούν η Γερµανία (11,7%), το Ηνωµένο Βασίλειο (10,8%), η ΠΓ∆Μ (10,5%), η Γαλλία (6,1%) και η Ιταλία (4%).
Αναφορικά µε το µέσο µεταφοράς και τον σταθµό εισόδου, παρατηρείται ότι οι περισσότερες αφίξεις έγιναν οδικώς και αεροπορικώς. Οι κύριοι σταθµοί εισόδου που συγκεντρώνουν το µεγαλύτερο ποσοστό κίνησης οδικώς, είναι ο Προµαχώνας (9%) και οι Εύζωνοι (7,2%). Όσον αφορά στις αφίξεις αεροπορικώς, το αεροδρόµιο των Αθηνών συγκεντρώνει το µεγαλύτερο ποσοστό κίνησης (21,4%) και ακολουθούν το αεροδρόµιο του Ηρακλείου (9,1%) και της Ρόδου (6,7%).
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Αυξημένη επιφυλακή της Τροχαίας για την επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα
- Απεβίωσε ο πάπας Φραγκίσκος, 88 ετών
- Συγκίνηση για τις παγκόσμιες πρωταθλήτριες πόλο
- Αλλάζει ο χάρτης του Προαστιακού: Η επέκταση στη Δυτική Αττική και οι σταθμοί της
- Reuters: Η Ε.Ε. εξετάζει χαλάρωση των κανόνων για το μεθάνιο προς όφελος του αμερικανικού LNG
- Κίνα: 21 ανθρωποειδή ρομπότ έτρεξαν σε ημιμαραθώνιο μαζί με ανθρώπους
- Μητσοτάκης για 21η Απριλίου: Η ιστορική μνήμη γίνεται ώριμη δύναμη
- Μικτές τάσεις στα ασιατικά χρηματιστήρια
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις