Επιχειρήσεις

Adidas: «Τσεκούρι» έως και σε 500 θέσεις εργασίας στα κεντρικά της στη Βαυαρία

Ο CEO της Adidas, Bjoern Gulden

Τα τελευταία χρόνια, ο CEO της εταιρείας Bjoern Gulden έχει αρχίσει να αποκεντρώνει την εταιρεία και να μεταθέτει σταδιακά ευθύνες

Προς γενναία περικοπή θέσεων εργασίας το επόμενο χρονικό διάστημα προχωρά η εταιρεία αθλητικών ειδών Adidas, η οποία συνιστά τον δεύτερο μεγαλύτερο κατασκευαστή αθλητικών ειδών στον κόσμο.

Η εταιρεία έχει τα κεντρικά της γραφεία στην βαυαρική πόλη Herzogenaurach, όπου και απασχολεί περίπου 5.800 άτομα, από τα οποία επιθυμεί μέσα στους επόμενους μήνες να απολύσει έως και 500.

Την είδηση έκανε γνωστή πρώτο το γερμανικό περιοδικό Manager Magazin και αρχικά η εκπρόσωπος της Adidas αρνήθηκε να επιβεβαιώσει τον αριθμό, αλλά ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η δομή της εταιρείας ήταν «πολύ περίπλοκη σε έναν συνεχώς μεταβαλλόμενο κόσμο».

Τα τελευταία χρόνια, ο CEO της εταιρείας Bjoern Gulden έχει αρχίσει να αποκεντρώνει την εταιρεία και να μεταθέτει σταδιακά ευθύνες από τα κεντρικά γραφεία σε γραφεία και εκτός.

Μάλιστα, αυτό που έχει επανειλημμένα τονίσει είναι «ότι η εταιρεία για να μπορεί να επιστρέψει σε τροχιά ανάπτυξης, θα πρέπει να αντιμετωπίσει τα θέματα του προσωπικού». Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί από ποιους κλάδους της Adidas θα γίνουν οι απολύσεις, αλλά ούτε και η χρονική στιγμή, την ώρα που στην εταιρεία επικρατεί αναστάτωση από τα νέα δεδομένα.

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες, η Adidas παρουσίασε καλύτερα από τα αναμενόμενα, οικονομικά αποτελέσματα για το 2024, με αύξηση πωλήσεων 11% και λειτουργικά κέρδη 1,34 δισ. ευρώ.

Την επόμενη μέρα, ήταν που η αντίπαλός της, Puma ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα μείωσης του κόστους αφού τα καθαρά κέρδη του 2024 δεν εκπλήρωσαν τις προσδοκίες της εταιρείας.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu