Η Ergon είναι μια εταιρεία, που με ότι καταπιάνεται καινοτομεί και φέρνει στην αγορά πρωτότυπες ιδέες
Ανοίγει τελικά τον Ιούνιο, μετά από έναν χρόνο καθυστέρηση το κατάλυμα της Ergon στην Χαλκιδική, πλησίον της ήδη υπάρχουσας εγκατάστασης της εταιρείας. Πρόκειται για μια ιδιαίτερη εγκατάσταση που είναι στη λογική του glamping (προέρχεται από την σύντμηση των λέξεων glamour και camping). Πρόκειται για «κάμπινγκ πολυτελείας».
Είναι ένας συνδυασμός των δύο στυλ διακοπών, των πιο glamorous που προσφέρει ένα ξενοδοχείο και της ταυτόχρονης επαφής με τη φύση, το οποίο πέρα από την Ergon υπάρχει σε ελάχιστα σημεία στην Ελλάδα στην Κω, στην Κρήτη και στη Χαλκιδική.
Είναι πολυτελείς ξύλινες κατοικίες, συνήθως κοντά στη θάλασσα, που σε συνδυασμό με την άμεση επαφή με τη φύση προσφέρουν ανέσεις ξενοδοχείου. Αυτή η μορφή διακοπών προτιμάται από επισκέπτες του εξωτερικού.
Η Ergon διαθέτει 36 τέτοιες κατοικίες.
Να θυμίσουμε ότι στον κλάδο της φιλοξενίας και του τουρισμού, πριν από μερικές εβδομάδες προηγήθηκε από την Ergon το άνοιγμα του Ergon Bakehouse Athens, επί της οδού Μητροπόλεως, λίγα μέτρα πιο κάτω από το πρώτο εγχείρημα του Εrgon στην Αθήνα, το οποίο συνιστά ένα κτίριο με δύο χρήσεις: Στο ισόγειο ένας new age φούρνος – εστιατόριο και στους πάνω ορόφους ένα μικρό Boutique ξενοδοχείο.
Είναι η δεύτερη προσπάθεια των αδελφών Δούζη από τη Θεσσαλονίκη στην πρωτεύουσα, λίγους μήνες μετά και την δεύτερη απόπειρα στη Μέση Ανατολή, με το κατάστημα στο Άμπου Ντάμπι, το οποίο άνοιξε στα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου. Είχε προηγηθεί αυτό στο Ντουμπάι πριν από τρία χρόνια.
Στο στόχαστρο η Μέση Ανατολή
Σε αυτό το πλαίσιο ανάπτυξης και επέκτασης σε Ελλάδα και εξωτερικό, είναι ενδεικτικό ότι ο κύκλος εργασιών της εταιρείας Ergon Foods στα τέλη του 2022 διπλασιάστηκε σε σχέση με το 2021, αγγίζοντας τα 11,08 εκατ. ευρώ, σε σχέση με τα 5,5 εκατ. ευρώ το 2021.
Πληροφορίες θέλουν, δε, τον ρυθμό ανάπτυξης για το 2024 να είναι ακόμα πιο υψηλός, δεδομένης και της πολύ καλής πορείας του ελληνικού – και όχι μόνο – τουρισμού και αυτή την χρονιά, όπως δηλώνουν στελέχη του κλάδου.
Μέσα σε 17 χρόνια το project των αδελφών Δούζη έχει επεκταθεί, πέρα από την αρχική του έδρα τη Θεσσαλονίκη, όταν και ξεκίνησε ως deli παντοπωλείο και ξενοδοχείο, σε τουριστικές περιοχές της Ελλάδας, όπως η Χαλκιδική, η Σαντορίνη, η Λευκάδα και αλλού, στη Μεγάλη Βρετανία, την Κύπρο και τα τελευταία χρόνια και στη Μέση Ανατολή.
H συγκεκριμένη περιοχή θα αποτελέσει, παρότι ήταν από τους τελευταίους σταθμούς της εταιρείας, και τον κύριο στόχο της ανάπτυξης εκτός συνόρων για την Ergon Foods τα επόμενα χρόνια, κυρίως με τη μέθοδο του franchise με τοπικούς συνεργάτες.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Μητσοτάκης: Θα στραφούμε στην περαιτέρω ανακούφιση της μεσαίας τάξης
- Έφυγε από τη ζωή ο επιχειρηματίας Δημήτρης Χαΐτογλου
- ΥΠΕΘΟ και ΑΑΔΕ στο Ζάππειο: Έρχονται 4 νέα εργαλεία στην μάχη κατά της φοροδιαφυγής το 2025
- Έρευνα Pulse: Το 49% των ελεύθερων επαγγελματιών θεωρεί άδικη τη φορολόγησή τους
- Ευρωπαϊκές αγορές: Ήπια κέρδη – Βούλιαξε 15,5% η JD Sports
- Ο Πούτιν απειλεί τη Δύση: «Σε περίπτωση κλιμάκωσης, θα απαντήσουμε συμμετρικά»
- Bloomberg: Η Ελλάδα σχεδιάζει να αντλήσει από τις αγορές 8 δισ. ευρώ με νέα ομόλογα το 2025
- Trastor: Εξαγόρασε από την Prodea χαρτοφυλάκιο γραφείων αξίας 69,19 εκατ. ευρώ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις