Επιχειρήσεις

Accusonus: Μετά τον αρραβώνα, επίσημα ο «γάμος» της ελληνικής startup με την Meta

Αν και ακόμα δεν έχουν γίνει επίσημες ανακοινώσεις από την Meta Platforms Inc, για την εξαγορά της ελληνικής sturtup εταιρείας Accusonus, η ίδια η ελληνική εταιρεία επιβεβαίωσε ότι πλέον ανήκει στην μητρική εταιρεία του Facebook.

_x000D_

Σύμφωνα με πληροφορίες με ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε όλους τους εγγεγραμμένους χρήστες της ελληνικής strartups Accusonus και τίτλο “Αλλαγές στον λογαριασμό σας στο Accusonus” ανέφεραν ότι «η Accusonus εντάχθηκε στη Meta. Προφανώς, ο σκοπός είναι «να εκδημοκρατιστεί η δημιουργία περιεχομένου με την ανάπτυξη τεχνολογίας για εκατομμύρια χρήστες».

_x000D_

Πιο συγκεκριμένα, αυτή η εταιρική κίνηση σημαίνει ότι το SFX & Music Cellar (μια βιβλιοθήκη μουσικής και εφέ χωρίς δικαιώματα), η εφαρμογή Mauvio και τα Beat Making & Drum Mixing διακόπτονται. Σχετικά με το δημοφιλές πακέτο αποκατάστασης ήχου ERA Bundle (το οποίο είχε φτάσει στην έκτη έκδοσή του πριν από λίγους μήνες) και το φωνητικό εφέ Voice Changer λέγεται ότι “θα λάβει υποστήριξη μέχρι τις αρχές του 2023”.

_x000D_

Μάλιστα στο site της ελληνικής startup αναφέρεται «Η Accusonus ξεκινά μια νέα περιπέτεια! Είμαστε ευγνώμονες για την υποστήριξή σας σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού μας! Εάν έχετε αγοράσει ένα προϊόν accusonus πριν από τις 4 Μαρτίου, ρίξτε μια ματιά στις Συχνές Ερωτήσεις μας». Εκεί δίνονται σαφείς οδηγίες για όλες τις αγορές που έχουν γίνει πριν τις 4 Μαρτίου ημερομηνία που όπως φαίνεται ολοκληρώθηκε η εξαγορά της εταιρείας από την Meta.

_x000D_

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Meta Platforms εξαγόρασε το 100% της Accusonus από τους ιδρυτές και μετόχους της, Αλέξανδρο Τσιλφίδη, Ηλία Κοκκίνη και Μιχάλη Τζάννε, όπως και έτερο μέτοχό της, το κεφάλαιο επιχειρηματικών συμμετοχών Big Pi Ventures, συμφερόντων Μάρκου Βερέμη, σε αποτίμηση (enterprise value) περίπου 100 εκατομμυρίων ευρώ.

_x000D_

Το προφίλ της Accusonus

_x000D_

H ελληνική startup εξειδικεύεται στις καινοτόμες τεχνολογίες γύρω από τον ψηφιακό ήχο, και χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη σε προϊόντα λογισμικού για να εκδημοκρατίσει την παραγωγή ηχητικού περιεχομένου και βίντεο. Tο software της Accusonus έχει χρησιμοποιηθεί από παραγωγούς που συνεργάζονται με κορυφαία ονόματα όπως οι Bob Dylan, Aerosmith, Dream Theatre και Sepultura αλλά και από κορυφαία αμερικανικά στούντιο παραγωγής ταινιών.

_x000D_

Τα προϊόντα τους (Drumatom, Regroover, ERA Bundle, Mauvio, SFX Cellar) χρησιμοποιούνται αυτή τη στιγμή από εκατομμύρια creators, παραγωγούς και στούντιο ηχογράφησης σε όλο τον κόσμο.

_x000D_

Η εταιρεία ιδρύθηκε επίσημα στα μέσα του 2013 από τον Ηλία Κοκκίνη και τον Αλέξανδρο Τσιλφίδη. Και οι δύο έχουν σπουδάσει Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί, ενώ έχουν διδακτορικό στην Τεχνολογία Ήχου στο Πολυτεχνείο της Πάτρας.

_x000D_

Λίγο αργότερα, μπήκε στην εταιρεία, ως συνιδρυτής και angel investor, ο Ελληνοαμερικάνος Michael Tzannes. O Michael είναι ο πρώην CEO της Aware Inc, της εταιρείας που πρωτοστάτησε στην ανάπτυξη της τεχνολογίας DSL.

_x000D_

Αν και η ανάπτυξη των προϊόντων τους γίνεται κυρίως στην Ελλάδα, η accusonus, από την πρώτη στιγμή, κοιτάει την παγκόσμια αγορά και τα προϊόντα τους  έχουν πωληθεί σε πάνω από 100 χώρες. Οι βασικές τους αγορές είναι χώρες όπου ανθεί η βιομηχανία του θεάματος (ΗΠΑ, Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία, Καναδάς, Αυστραλία, Ιαπωνία κτλ.).

_x000D_

Το 2016 η εταιρεία σηκώνει γύρο χρηματοδότησης (seed) από το IQbility και το PJ Tech Catalyst fund. Τρία χρόνια μετά θα ακολουθήσει δεύτερος γύρος χρηματοδότησης ύψους 3,3 εκατ. δολ. από τους Venture Friends, Big Pi, IQbility, PJTech και μια ομάδα Αμερικανών επενδυτών.

_x000D_

Έκτοτε η εταιρεία επεκτείνει τη παρουσία της στην αγορά των εργαλείων βελτίωσης ήχου για δημιουργούς περιεχομένου video και audio όλων των μεγεθών (από ερασιτέχνες youtubers μέχρι επαγγελματίες και studio).

_x000D_

Η εταιρεία έχει ως έδρα τη Βοστώνη, διατηρεί όμως τον κύριο κορμό δραστηριότητας στην Πάτρα υπό την ομπρέλα θυγατρικής που λειτουργεί ως κέντρο έρευνας και ανάπτυξης. Οι εργαζόμενοι της προσεγγίζουν τους 50.

_x000D_

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις ο κύκλος εργασιών της ελληνικής θυγατρικής το 2020 ανήλθε στα 1.287.281,20 ευρώ αυξημένος σε ποσοστό 55,75% σε σχέση με το 2019. Τα έξοδα προ φόρων ανήλθαν στα 1.076.332,00 ευρώ αυξημένα σε ποσοστό 44,23% σε σχέση με το 2019 και τα κέρδη της χρήσης προ φόρων ανήλθαν στα 211.968,39€ αυξημένα σε ποσοστό 168,43% σε σχέση με τα αντίστοιχα του 2019. Τα μετά φόρων κέρδη ήταν 209,268.01 ευρώ.

_x000D_

 

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu