Λόγω των έκτακτων εργασιών στις υποδομές της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης
«Φορτωμένη» με φορολογικές υποχρεώσεις είναι η σημερινή ημέρα για χιλιάδες φορολογούμενους, οι οποίοι καλούνται να εκμεταλλευτούν την παράταση πληρωμής μέχρι σήμερα που έδωσε η ΑΑΔΕ, λόγω των έκτακτων εργασιών στις υποδομές της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
Με απόφαση του Υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας& Οικονομικών Χάρη Θεοχάρη παρατείνονται μέχρι και τις 2/5/2024, οι προθεσμίες καταβολής των βεβαιωμένων οφειλών, των οποίων οι προθεσμίες έληξαν στις 30/04/2024. Έως την ίδια ημερομηνία παρατείνονται και οι προθεσμίες καταβολής των δόσεων ρυθμίσεων/ διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών.
Παράλληλα, όσοι ιδιοκτήτες ακινήτων έπρεπε να πληρώσουν την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ έως τη Μ. Τρίτη, μπορούν να το κάνουν σήμερα χωρίς πρόστιμο.
Επιπλέον με απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ παρατείνονται μέχρι και στις 2/5/2024:
Οι προθεσμίες εκπλήρωσης όλων των δηλωτικών φορολογικών υποχρεώσεων με καταληκτική ημερομηνία υποβολής στις 30.4.2024, όπως δηλώσεις ΦΠΑ (ΈΝΤΥΠΟ Φ2), παρακρατούμενοι φόροι, δηλώσεις πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης ακίνητης περιουσίας, τέλη και λοιποί έμμεσοι φόροι κ.λπ.,
Οι προθεσμίες υποβολής των δηλώσεων φορολογιών κεφαλαίου (φόρων κληρονομιών, δωρεών, γονικών παροχών, κερδών από τυχερά παίγνια, μεταβιβάσεις ακινήτων και στοιχείων ακινήτων Ε9), με καταληκτική ημερομηνία υποβολής στις 30/4/2024 και 1/5/2024.
Για υποβολές δηλώσεων ΦΠΑ που έγιναν μετά την αποκατάσταση του τεχνικού προβλήματος (ώρα 15:30) η καταληκτική προθεσμία για την καταβολή του φόρου παρατείνεται μέχρι 31/5/2024. Η ίδια ημερομηνία (31/5/2024 ) είναι καταληκτική και για τις δύο δόσεις στην περίπτωση επιλογής καταβολής του οφειλόμενου ποσού σε δόσεις.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Συμμαχία Πλαστικά Θράκης, Έλαστρον για τη ντομάτα
- Μαύρα μαντάτα κομίζει η Goldman Sachs για Wall Street και οικονομική ανάπτυξη ΗΠΑ, ευρωζώνης
- Απεβίωσε ο καθηγητής Γεώργιος Κορρές, 85 ετών
- Στον Μασούτη τα σούπερ μάρκετ Κρητικός
- ΑΑΔΕ: Μέχρι 30 Ιουνίου η υποβολή δηλώσεων φόρου πλοίων δεύτερης κατηγορίας
- Ευρωπαϊκοί Βωξίτες: Στάση εργασίας στα μεταλλεία του ομίλου Μυτιληναίου στη Φωκίδα για αυξήσεις μισθών
- Θεοδωρικάκος: «Έμπρακτη στήριξη στο αλουμίνιο, επενδύουμε ενεργά στη βιομηχανική κουλτούρα»
- Ευρωπαϊκές αγορές: Πρώτος μήνας απωλειών για τον Stoxx το 2025 ο Μάρτιος
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις