Νέα

Στα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας στρέφεται η Mytilineos

Αυτό ανέφερε στη διάρκεια της ενημέρωσης των αναλυτών ο επικεφαλής του ομίλου Ευάγγελος Μυτιληναίος

Τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας είναι ο χώρος που διαβλέπει μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης ο Ευάγγελος Μυτιληναίος επικεφαλής του ομώνυμου ομίλου. Αυτό ανέφερε ο ίδιος στη διάρκεια της ενημέρωσης των αναλυτών με αφορμή τα πολύ καλά οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το 2023.

«Πολλοί θεωρούν ότι η πράσινη μετάβαση θα είναι φωτοβολταϊκά και αιολικά. Δεν είναι αυτό. Οι επενδύσεις που πρέπει να γίνουν στα δίκτυα είναι πολύ μεγαλύτερες από τα ΑΠΕ», σημείωσε.

Ανέφερε ότι ο όμιλος συμμετέχει σε έργα όπως η διασύνδεση της Αγγλίας και πως Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει επενδύσεις 580 δισ. στα δίκτυα τα επόμενα χρόνια.

Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι η πτώση των τιμών της ενέργειας και του φυσικού αερίου θα πιέσει τα περιθώρια  κέρδους στο κομμάτι της εμπορίας (σ.σ. ,από το οποίο να σημειώσουμε ότι προέκυψε το μεγαλύτερο μέρος των κερδών την τελευταία διετία). Βέβαια, όπως είπε αυτό είναι καλό για το αλουμίνιο, καθώς θε επωφεληθεί από τις χαμηλότερες τιμές ενέργειας.

Για την προμήθεια ρεύματος, έθεσε ως στόχο το μερίδιο να ανέλθει στο 30% κάτι που θα προέλθει από οργανική ανάπτυξη και εξαγορές. Με την προμήθεια της Αλουμίνιον το μερίδιο θα ανέλθει στο 20% ενώ με εξαγορές και επέκταση θα φτάσει στο 30%

Για τις ΑΠΕ ανέφερε ότι βρίσκονται σε λειτουργία 845MW ενώ μέχρι τέλος του έτους θα ολοκληρωθούν και θα λειτουργήσουν 1.538MW που θα οδηγήσουν το συνολικό χαρτοφυλάκιο στα 2.383MW. Το κατά πόσο κάποια από αυτά τα έργα θα πουληθούν εξαρτάται από τις συνθήκες τις αγοράς. Δεδομένο είναι ότι αυτό το νούμερο θα επιτευχθεί μέχρι τέλος του έτους.

Για το ενδεχόμενο της εισαγωγής των μετοχών και στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου ανέφερε ότι έχει βελτιωθεί η εικόνα της εταιρείας χρηματιστηριακά και πως ακόμα δεν έχει παρθεί η τελική απόφαση.

Για το 2024 τόνισε ότι περιλαμβάνει πολλές αβεβαιότητες και πιθανές αναταράξεις και χαρακτήρισε ως πιο σημαντικό γεγονός της χρονιάς τις αμερικανικές εκλογές, με δεύτερο τις εκλογές για το ευρωκοινοβούλιο.

Εξέφρασε την αισιοδοξία του καθώς όπως είπε ο όμιλος έχει δημιουργήσει ισχυρή βάση και πλέον δίνει έμφαση στην καθαρή κερδοφορία και στα κέρδη ανά μετοχή που ενδιαφέρουν τους μετόχους. Συμπλήρωσε πως παρά τις μεγάλες επενδύσεις διατήρησε το μέρισμα στην πάνω κλίμακα και αυτό είναι ένδειξη σεβασμού για τους μετόχους, πολλοί από τους οποίους παραμένουν πιστοί στη μετοχή από την αρχή της πορείας της.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu