Τρίτη, 06 Ιουνίου 2023 - Αθήνα: 21,43 C Weather icon (αίθριος καιρός)

Πωλήσεις αυτοκινήτων: Αύξηση - έκπληξη τον Αύγουστο 40% σε σχέση με πέρυσι


Ρεκόρ σημείωσαν οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων τον Αύγουστο με 8.500 - Την πρώτη θέση στον πίνακα των πωλήσεων τον Αύγουστο του 2022 κατέλαβε η Toyota και ακολουθούν η Peugeot και η VW


«Απογειώθηκαν» κυριολεκτικά οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων τον Αύγουστο στην Ελλάδα καθώς όπως φαίνεται τα εργοστάσια παρέδωσαν χιλιάδες νέα οχήματα στους ιδιοκτήτες τους οι οποίοι τα είχαν παραγγείλει πριν από πολλούς μήνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto.gr η έλλειψη σε υλικά που έχει προκαλέσει ο πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας σε συνδυασμό και με άλλους παράγοντες που επηρεάζουν την εφοδιαστική αλυσίδα, αλλά και την κρίση που έρχεται στην αγορά της ενέργειας, είναι εξαιρετικά δύσκολο να κάνει κάποιος πρόβλεψη για την πορεία της αγοράς τους επόμενους μήνες.

Ωστόσο στην Ελλάδα, παραδόξως, ο Αύγουστος αποδείχθηκε ένας καλός μήνας για την εγχώρια αγορά αφού καταγράφηκε ρεκόρ πωλήσεων.

Έτσι, οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων τον Αύγουστο στην Ελλάδα ξεπέρασαν τις 8.500 μονάδες, με αποτέλεσμα η αγορά να καταγράψει άνοδο 40% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2021.

Σε επίπεδο έτους οι πωλήσεις κυμαίνονται σε 75.000 μονάδες σημειώνοντας οριακή πτώση σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Την πρώτη θέση στον πίνακα των πωλήσεων τον Αύγουστο του 2022 κατέλαβε η Toyota και ακολουθούν η Peugeot, η VW, η Opel, η Citroen, η Hyundai, η Suzuki, η Ford, η Renault, και την πρώτη δεκάδα συμπληρώνει η BMW.