Τρίτη, 06 Ιουνίου 2023 - Αθήνα: 21,43 C Weather icon (αίθριος καιρός)

Πετρέλαιο κίνησης: Πήρε φωτιά η... αντλία - Η τιμή είναι στο 1,87 ευρώ και να ξεπεράσει τη βενζίνη


Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Πρατηριούχων Αττικής, Νίκος Παπαγεωργίου, μιλώντας στην ΕΡΤ, σημείωσε πως την περασμένη Παρασκευή η μέση πανελλαδική τιμή του ντίζελ ήταν στο 1,83 ευρώ ανά λίτρο, σήμερα είναι στο 1,87 ευρώ, αλλά η πραγματική αύξηση από την κατάργηση της επιδότησης θα φανεί το επόμενο διάστημα

Αντιμέτωποι με εκρηκτικές αυξήσεις έρχονται τα τελευταία 24ωρα οι ιδιοκτήτες ΙΧ αλλά και φορτηγών που χρησιμοποιούν πετρέλαιο κίνησης. Και τούτο γιατί σταμάτησε η επιδότηση των 15 λεπτών ανά λίτρο για το συγκεκριμένο καύσιμο από το βράδυ της περασμένης Παρασκευής. Το αποτέλεσμα είναι σε αρκετά πρατήρια το πετρέλαιο κίνησης να πωλείται πλέον στην ίδια τιμή ή και πιο ακριβά και από την αμόλυβδη βενζίνη. 

Η τιμή του πετρελαίου κίνησης (ντίζελ) σε πολλά πρατήρια το πρωί της Τρίτης ξεκινά από 1,9 ευρώ. Οι πρατηριούχοι, αλλά και οι ενώσεις μεταφορέων ζητούν την επαναφορά της επιδότησης στην αντλία.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Προέδρος Βενζινοπωλών Αττικής Μαρία Ζάγκα. Μιλώντας χθες στον ΣΚΑΪ προειδοποίησε ότι η τιμή του πετρελαίου κίνησης θα εκτοξευτεί τις επόμενες κι αναμένεται να φτάσει ή και να ξεπεράσει τα 2,20 ευρώ το λίτρο.

Οι ανατιμήσεις στο πετρέλαιο κίνησης δεν «καίνε» μόνο τους οδηγούς που το χρησιμοποιούν. Αυξάνουν περαιτέρω το κόστος της μεταφοράς αγαθών, κάτι που σημαίνει ότι πολύ σύντομα δεν αποκλείεται να περάσουν και στα ράφια των σούπερ μάρκετ και άλλων καταστημάτων.