Παρασκευή, 02 Ιουνίου 2023 - Αθήνα: 24,24 C Weather icon (αραιές νεφώσεις)

Ξεπέρασε τα 2,5 ευρώ η αμόλυβδη στην Αττική - «Έρχονται νέες αυξήσεις» λένε οι βενζινοπώλες


«Τα τιμολόγια που έρχονται είναι όλα με αύξηση. Γι’ αυτό ο μέσος όρος στην αμόλυβδη στην Αττική είναι 2,43 ευρώ το λίτρο», τόνισε η πρόεδρος Βενζινοπωλών Αττικής Μαρία Ζάγκα

Συνεχίζεται ανεξέλεγκτο το ράλι των ανατιμήσεων στις τιμές των καυσίμων με την αμόλυβδη να ξεπερνά πλέον τα 2,5 ευρώ/λίτρο σε πολλά πρατήρια στην Αττική.

«Τα τιμολόγια που έρχονται είναι όλα με αύξηση. Γι’ αυτό ο μέσος όρος στην αμόλυβδη στην Αττική είναι 2,43 ευρώ το λίτρο», τόνισε η πρόεδρος Βενζινοπωλών Αττικής Μαρία Ζάγκα, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα».

«Όσοι έχουμε παλιά παραλαβή είμαστε στο 2,40 ευρώ, αλλά οι καινούργιες παραλαβές συνέχεια ανεβαίνουν. Γι’ αυτό βλέπετε πολλά μαγαζιά με 2,50 ευρώ και 2,55 ευρώ και μιλάμε για την Αττική», σημείωσε.

Η κυρία Ζάγκα, ωστόσο, διατύπωσε και μια πρόταση προς την κυβέρνηση.

«Προτείνω επειδή έρχονται συνέχεια αυξήσεις στα τιμολόγια, η κυβέρνηση να κάνει κάτι που είχαν κάνει πριν περίπου 10 χρόνια, μια φορά την εβδομάδα να γίνεται η αλλαγή της τιμής, όπου θα φαίνεται το σύνολο της αύξησης, για να πάψει ο καυγάς», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, εφιστά την προσοχή προς τους καταναλωτές λέγοντας ότι «πολλοί πάνε σε φτηνά μαγαζιά και την πατάνε. Αυτήν την εποχή δεν υπάρχουν πραγματικά φθηνές τιμές κάτω από την τιμή διυλιστηρίου».

Ο πρόεδρος Συνδέσμου Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων Αττικής, Νίκος Παπαγεωργίου μιλώντας στην ΕΡΤ επισήμανε τις συνεχείς αυξήσεις στο πετρέλαιο κίνησης.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο τιμών του υπουργείου Ανάπτυξης οι περιοχές με τις πιο ακριβές τιμές στα καύσιμα είναι:

Κυκλάδες: 2,630

Δωδεκάνησα: 2,543

Κεφαλονιά: 2,496

Λευκάδα: 2,489

Λασίθι: 2,480

Φωκίδα: 2,475.