Δευτέρα, 05 Ιουνίου 2023 - Αθήνα: 23,09 C Weather icon (σποραδικές νεφώσεις)

Λογαριασμοί ρεύματος: Μπαίνει πλαφόν 5 ευρώ στα πάγια - «Πράσινο φως» από ΡΑΕ


Κατατίθεται νομοθετική παρέμβαση μέσα στην ημέρα από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κ. Σκρέκα - Έχει λάβει σχετική γνωμοδότηση από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας

Στη θέσπιση ανώτατης χρέωσης για τα μηνιαία πάγια των λογαριασμών ρεύματος, που δεν θα ξεπερνά τα 5 ευρώ, αναμένεται να προχωρήσει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός έχει λάβει και σχετική γνωμοδότηση από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη διαδικασία της σύνταξης της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης. Το κείμενο της διάταξης θα κατατεθεί σε νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που βρίσκεται στην ολομέλεια προς συζήτηση και ψήφιση.

Υπενθυμίζεται ότι στις 25 Ιουλίου εταιρείες παροχής ρεύματος ανακοινώνοντας τα τιμολόγια για τον μήνα Αύγουστο, με βάση το νέο θεσμικό πλαίσιο της κυβέρνησης, δημοσίευσαν μαζί με τις ανταγωνιστικές χρεώσεις και ιδιαίτερα αυξημένες χρεώσεις στα μηνιαία πάγια των λογαριασμών. Κάτι που προκάλεσε την παρέμβαση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Σχετική αναγγελία της νομοθετικής παρέμβασης έκανε και στη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.