Τρίτη, 06 Ιουνίου 2023 - Αθήνα: 21,43 C Weather icon (αίθριος καιρός)

Απογοήτευση στον εμπορικό κόσμο του Πειραιά από τα έσοδα των εκπτώσεων


Υπάρχει ανάγκη συνολικού σχεδίου διάσωσης του εμπορικού κόσμου, υποστηρίζει ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, δεδομένων των απογοητευτικών αποτελεσμάτων - Τι κρατάει χαμηλά τη ζήτηση.

Τον "κώδωνα του κινδύνου" κρούει ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, δεδομένων των απογοητευτικών αποτελεσμάτων - σύμφωνα με τα στοιχεία του -, με την ολοκλήρωση των τριών πρώτων εβδομάδων από την έναρξη των καλοκαιρινών εκπτώσεων. Τονίζει δε, σε ανακοίνωσή του, πως υπάρχει ανάγκη συνολικού σχεδίου διάσωσης του εμπορικού κόσμου.

"Ο εμπορικός κόσμος περίμενε να τονωθεί η «αναιμική» αγοραστική κίνηση και η αγορά να πάρει μια μικρή ανάσα σε ένα ασφυκτικό περιβάλλον με τρέχουσες και συσσωρευμένες υποχρεώσεις. Ιδιαίτερα μάλιστα αν αναλογιστεί κανείς, πως τα ποσοστά των εκπτώσεων είναι ιδιαίτερα δελεαστικά, λόγω της προσπάθειας των επιχειρήσεων να κρατήσουν κοντά τους τους καταναλωτές", σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του ΕΣΠ.

Οι κυριότεροι λόγοι σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο Πειραιώς που κρατούν την αγορά σε χαμηλά επίπεδα αγοραστικής κίνησης "είναι το αυξημένο ενεργειακό κόστος που βάζει και τα νοικοκυριά σε καθεστώς ρυθμίσεων, οι τιμές των καυσίμων, το κόστος στέγασης που έχει ανέβει σημαντικά, οι ανατιμήσεις σε μια σειρά αγαθών που πιέζουν το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών και κυρίως των πιο ευάλωτων, αλλά και η αβεβαιότητα για το αύριο που οδηγεί σε καταναλωτική αποχή".

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση: "Οι υγειονομικοί περιορισμοί των δύο τελευταίων ετών οδηγούν το μεγαλύτερο μέρος των καταναλωτών να θέτουν σαν πρώτη προτεραιότητα την παραλία και όχι το shopping therapy", ενώ σαν τελευταίο παράθυρο αισιοδοξίας βλέπουν την αυξημένη τουριστική κίνηση ευελπιστώντας να οδηγήσει σε ψώνια της τελευταίας στιγμής τον Αύγουστο.