Κυριακή, 28 Μαΐου 2023 - Αθήνα: 23,71 C Weather icon (ελαφρές νεφώσεις)

Αλ. Πατέλης στο Bloomberg: «Είναι πολύ σημαντικό να διατηρήσουμε την αξιοπιστία μας»


Η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας το 2022 μπορεί να ξεπεράσει τις προβλέψεις - Η Ελλάδα εμμένει επίσης στον στόχο της να ανακτήσει την επενδυτική βαθμίδα το 2023, σημείωσε στη συνέντευξή του ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη

Την εκτίμηση ότι η ανάπτυξη της ελληνική οικονομίας το 2022 πιθανότητα θα ξεπεράσει τις τρέχουσες προβλέψεις εξέφρασε ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, Αλέξης Πατέλης σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg.

Ο κ. Πατέλης σημείωσε ότι η κυβέρνηση είναι πάντα λίγο συντηρητική στην πρόβλεψή της για τον ρυθμό ανάπτυξης, ωστόσο «πιστεύουμε ότι τελικά θα υπερβεί την επίσημη πρόβλεψή μας για το 2022».

Για τον τουρισμό, ο κ. Πατέλης είπε πως διανύουμε μία τουριστική χρονιά-ρεκόρ και πως σε ορισμένες περιοχές ο τουρισμός ξεπερνά τα επίπεδα του 2019.

Ανέφερε επίσης πως ο στόχος της Ελλάδας για το πρωτογενές έλλειμμα του 2022 είναι το περίπου 2% του ΑΕΠ «και θα εμείνουμε σε αυτό», ενώ τόνισε πως «είναι πολύ σημαντικό ν διατηρήσουμε την αξιοπιστία μας».

Ο κ. Πατέλης τόνισε πως «είναι πολύ σημαντικό να διατηρήσουμε την αξιοπιστία μας» και πως τυχόν δημοσιονομικά μέτρα στήριξης που θα ληφθούν θα πρέπει να είναι μετρημένα, στοχευμένα και αναλογικά παραπέμποντας στις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο.

Η Ελλάδα εμμένει επίσης στον στόχο της να ανακτήσει την επενδυτική βαθμίδα το 2023, σύμφωνα με τον Έλληνα αξιωματούχο, ο οποίος στα ισχυρά «χαρτιά» της Ελλάδας εντάσσει την πολιτική σταθερότητα.

«Πολεμήσαμε τον λαϊκισμό και έχουμε μια μονοκομματική κυβέρνηση με πλειοψηφία και πιστεύουμε έτσι θα μείνουν τα πράγματα και μετά τις εκλογές του επόμενου έτους», είπε.