Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2022 - Αθήνα: 27,97 C Weather icon (ελαφρές νεφώσεις)

Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα (ΔΝΤ): Ο κόσμος θα βγει στους δρόμους αν δεν μειωθεί άμεσα ο πληθωρισμός


Σχόλια

Ο κόσμος θα βγει στους δρόμους σε όλη την υφήλιο αν δεν ληφθούν βήματα για την προστασία όσων είναι πιο ευάλωτοι στον πληθωρισμό, προειδοποίησε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα. 

«Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι αυτός ο σωρευτικός αντίκτυπος των πολλαπλών κρίσεων δοκιμάζει ήδη την υπομονή και την αντοχή των ανθρώπων. Και αν δεν ληφθούν μέτρα για τη στήριξη των πιο ευάλωτων θα υπάρξουν συνέπειες» τόνισε σε συνέντευξη στο CNN. 

«Αν δεν οδηγήσουμε τον πληθωρισμό χαμηλότερο, αυτό θα πλήξει τους πιο ευάλωτους, επειδή μια έκρηξη στις τιμές της ενέργειας και των τροφίμων για αυτούς που βρίσκονται σε καλύτερη οικονομική θέση είναι μια δυσκολία για τους φτωχούς ανθρώπους είναι τραγωδία. Οπότε σκεφτόμαστε πρώτα τους φτωχούς ανθρώπους όταν τασσόμαστε υπέρ της αποφασιστικής καταπολέμησης του πληθωρισμού» υπογράμμισε η Γκεοργκίεβα. 
Σνάμπελ (ΕΚΤ): Ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη θα συνεχίσει να αυξάνεται

Ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη δεν έχει πιάσει ακόμα «ταβάνι» και η αύξηση των τιμών αναμένεται να επιταχυνθεί τους επόμενους μήνες, δήλωσε την Πέμπτη το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ίζαμπελ Σνάμπελ. 

«Υπάρχουν λόγοι να πιστεύουμε ότι ο πληθωρισμός μπορεί να κινηθεί υψηλότερα βραχυπρόθεσμα» ανέφερε η κα. Σνάμπελ σε συνέδριο. 

Όπως μεταδίδει το Reuters, η κα. Σνάμπελ πρόσθεσε επίσης  ότι ο κίνδυνος ύφεσης στην ευρωζώνη έχει αυξηθεί. 

Σχόλια: